rondomgeboortezorg
Verloskundigen
Kraamzorg
Gynaecologie
echoenzo
bekkenbodem
mensendieck
Massage
yoga
rondomgeboortezorg
nieuws
Kraamzorg
Verloskundigen
bekkenbodem
mensendieck
yoga
Gynaecologie
yoga

Deelnemers

Massage

Hester Drost-Rodenburgh geeft zwangerschapsmassage en ontspanningsmassage aan vrouwen die onlangs zijn bevallen of na hun zwangerschap lichamelijk of emotioneel ongemak ervaren. Zij doet iedere week massages op de praktijk.

“ Er is gebleken dat er, bij vrouwen die regelmatig een zwangerschapsmassage ontvingen, minder vroeggeboortes voorkwamen. Ook waren er minder complicaties en de behoefte aan medicatie was minder tijdens de bevalling dan bij vrouwen die geen massages hadden ontvangen. De afname van stresshormonen en de betere doorbloeding van de placenta zorgde voor een hoger geboortegewicht en betere conditie van de baby. Zwangerschapsmassage bevorderd je lichaamsbewustzijn en helpt moeders even stil te staan bij het kindje in hun buik. De rust en het bewust zijn van de baby tijdens de massage stimuleert de binding tussen moeder en kind.

Ook kan het zijn dat je zwangerschap niet is gegaan zoals je hoopte, waardoor je emotioneel en/of lichamelijk een moeilijke tijd hebt (gehad). Helaas heeft ongeveer 10% van de moeders last van sombere gevoelens of zelfs een postnatale depressie. Het kan ook dat je na de bevalling last blijft houden van pijnlijke spieren, moeite met ontspannen of in slaap komen. Een ontspanningsmassage kan deze dingen niet allemaal oplossen, maar uit onderzoek is gebleken dat het wel kan helpen de situatie te verbeteren. Als jij lekker in je vel zit kun je nog beter zorgen voor je kindje.”

Klik hier om naar de website te gaan!